Van Basten wijst potentiële Ajax-aanwinst aan: 'Zullen ze niet graag horen'

Van Basten wijst potentiële Ajax-aanwinst aan: 'Zullen ze niet graag horen'

29-02-2020 12:13 Laatste update: 16:07
119

Marco van Basten ziet in Calvin Stengs een zeer interessante speler voor Ajax, al moet de AZ-aanvaller zich de komende tijd gaan herpakken van een vormdip. De uitgelezen kans daarvoor: aanstaande zondag in de Johan Cruijff Arena.

"Bij AZ lopen wel interessante spelers rond voor Ajax, al zullen ze dat in Alkmaar niet graag horen. En daar is Stengs er een van", vertelt Van Basten in gesprek met FOX Sports. "Hij moet zich de komende tijd focussen op zichzelf. Ik vind hem erg tegenvallen de laatste weken. Kijk naar Haaland: het maakt hem niet uit of hij voor 500 of 50.000 mensen speelt. Dat is ook een kwaliteit."

Ajax en AZ zitten in een wat mindere fase van het seizoen, maar dat maakt volgens Van Basten niet uit. "Je bent gewend om te winnen en ook om te verliezen. Je gaat gewoon door. Allebei komen ze van een uitschakeling en nu moet de focus weer op de Nederlandse competitie. Ajax was het aan de stand verplicht om door te gaan naar de volgende ronde. Het is een bittere uitschakeling.

Derde plaats
PSV en Feyenoord nemen het in de andere topper van zondag tegen elkaar op. Van Basten denkt dat die twee teams gaan strijden om de derde plaats in de Eredivisie. "In principe speelden PSV en Feyenoord om de derde plaats. Maar als Ajax en AZ gelijkspelen… De winnaar komt dichterbij. Er zijn nog tien wedstrijden te gaan en dan kan er nog het een en ander gebeuren."