Real Madrid wint Clásico-slag en veroordeelt eeuwige rivaal tot plek twee

Real Madrid wint Clásico-slag en veroordeelt eeuwige rivaal tot plek twee

01-03-2020 22:50 Laatste update: 22:54
75

Real Madrid heeft een belangrijke stap in de jacht op zijn eerste landstitel sinds 2017 gezet. De El Clásico-editie van zondagavond heeft een thuiszege op aartsrivaal FC Barcelona opgeleverd: Barça begon als koploper van de Primera División aan het duel, maar moet nu weer voorrang verlenen aan De Koninklijke.

De gasten uit Catalonië startten met Frenkie de Jong op het middenveld, Real Madrid moest het stellen zonder de geblesseerde Eden Hazard. De titanenstrijd was voor rust vooral een schaakspel, al kregen beide ploegen aardige kansen om de score te openen. Karim Benzema kwam namens Real Madrid het dichtst in de buurt van een treffer, aan de andere kant schoot Antoine Griezmann wild over en stuitten Arthur en Lionel Messi op Thibaut Courtois.

Na rust greep Real Madrid het initiatief: Marc-André ter Stegen zweefde op onnavolgbare wijze een krul van Isco uit de bovenhoek en Gerard Piqué haalde een bal voor de lijn weg. Barça noteerde één gevaarlijke uitval via invaller Martin Braithwaite, maar bezweek twintig minuten voor tijd alsnog onder de Madrileense druk. Vinícius Júnior werd vrijgespeeld op links, trok naar binnen en schoot de bal via Piqué achter Ter Stegen: 1-0.

Voor Barcelona was het alle hens aan dek: Piqué greep aan de andere kant opnieuw de hoofdrol, maar had geen succes met zijn kopbal. Ook Vinícus werd weer gevaarlijk, maar verzuimde om het duel definitief in het slot te gooien. Die misser werd Real Madrid echter niet fataal: De Koninklijke liep in de blessuretijd zelfs uit naar een 2-0 zege via Mariano Díaz. De ploeg van Zinedine Zidane komt op 56 punten, één meer dan de eeuwige rivaal.