'Onherkenbaar' Ajax discussieert met Ten Hag: 'Dat heb ik niet eerder gezien'

'Onherkenbaar' Ajax discussieert met Ten Hag: 'Dat heb ik niet eerder gezien'

02-03-2020 12:43
165

Jan Boskamp is verbaasd door het 'onherkenbare' Ajax van de laatste weken. Zondag gingen de Amsterdammers onderuit tegen AZ (0-2), waardoor de titelrace weer helemaal open ligt. Ook onderling zit het volgens de analist niet goed in Amsterdam.

"Ajax is onherkenbaar, ik weet niet wat daar aan de hand is", reageert Boskamp bij VTBL. "Het voetballende gedeelte, waar ze normaal zo goed in zijn, is helemaal weg. De jongens die de ploeg moeten dragen, zijn er niet. Als de zogenaamde vorm er niet is, houd dan in ieder geval de posities bezet en het speelveld klein. Maar ze werden aan alle kanten voorbij gelopen."

Door de slechte prestaties lopen de irritaties op bij Ajax, ziet Boskamp. "Tijdens een blessurebehandeling waren zeven spelers aan het discussiëren met Erik ten Hag. Ook dat heb ik niet eerder gezien. En ze reageerden ook op elkaar. Dat begon al met die verkeerde inspeelpass van Daley Blind, waaruit AZ de 0-1 maakte. En het ging maar door, zoals tijdens de wissel van Hakim Ziyech. Een teken dat het echt niet goed zit."

"Ajax moet nu geen excuses gaan lopen zoeken. Ze moeten bijvoorbeeld niet janken dat iedereen tegen ze is, zoals ze deden na de duels met Getafe. Toen lieten ze zich zo uit het spel halen... De waarheid is, dat niemand binnen Ajax is opgestaan na het vertrek van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. Over hoe ze het op het veld gaan doen, als het tegenzit, bedoel ik."