De Ligt raakt niet in paniek: 'Ze zeiden dat ik vooral van die gasten moest leren'

De Ligt raakt niet in paniek: 'Ze zeiden dat ik vooral van die gasten moest leren'

02-03-2020 23:46
47

Matthijs de Ligt zit op zijn plek bij Juventus en raakt niet in paniek als hij een aar wedstrijden op de bank zit. De stopper uit Abcoude leert van collega-verdedigers Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini en weet dat zijn tijd er nog aan zit te komen.

Na de overstap van Ajax naar Juventus werd De Ligt een plan voorgelegd. "Bonucci en Chiellini spelen al negen jaar bij Juventus en hebben hier alles gewonnen, dus die weten waar het om draait", begint de voormalig Ajacied zijn uitleg in een groot interview bij Ziggo Sport. "Die kennen de club en een basisplaats is dus niet zomaar veroverd. Dat hebben ze ook gezegd, ze zeiden dat ik een geweldige speler was maar vooral van die gasten moest leren."

Door de blessure bij Chiellini werd de 20-jarige verdediger eerder gebracht dan verwacht. "Dat was de eerste drie maanden wel lastig, omdat er veel werd verwacht", zegt De Ligt daarover. "Veel nieuwe dingen, anders dan bij Ajax. Maar sinds begin november heb ik elke wedstrijd die ik gespeeld heb een goed niveau gehaald en daar ben ik blij mee. Ik heb ook het vertrouwen van de club."

Bij Juventus speelt De Ligt op een andere manier dan bij Ajax, maar dat moet ook niet overdreven worden. "Mijn rol bij Ajax werd geromantiseerd. Ik was degene die het minst in de opbouw deed, daar waren Frenkie en Daley voor. Ik was meer voor de balans, restverdediging en omschakeling. Dat doe ik hier nu ook."