Geïrriteerde Ten Hag reageert op Ziyech-situatie: 'Zo lust ik er nog wel een paar'

Geïrriteerde Ten Hag reageert op Ziyech-situatie: 'Zo lust ik er nog wel een paar'

06-03-2020 15:37 Laatste update: 15:50
101

Hakim Ziyech lijkt de laatste tijd niet goed in zijn vel te zitten bij Ajax en werd vorige week zondag tegen AZ zelfs gewisseld door trainer Erik ten Hag. De Marokkaans international reageerde met een aantal wegwerpgebaren en was duidelijk geïrriteerd.

"Als het niet loopt dan zijn er irritaties", geeft Ten Hag op de persconferentie voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen van dit weekend aan. "Hakim is een emotioneel man, dat uit hij zo. Dat moet hij niet doen, dat heb ik hem ook wel gezegd. Maar Hakim is zoals hij is, dat ga je niet zomaar veranderen."

Zijn mindere spel leverde hem afgelopen zondag dus een wissel op, hetgeen niet goed binnenkwam bij de spelmaker. De Telegraaf-journalist Mike Verweij besluit Ten Hag tijdens de persconferentie aan de tand te voelen en oppert dat Ziyech dit seizoen al vaker gewisseld had moeten worden. "Ik heb Hakim afgelopen zondag nog gewisseld. Zo lust ik er nog een paar", reageert Ten Hag. "Laat ik het zo zeggen, nog niet zo lang geleden stel je mij een vraag: ik had Ziyech het meest gewisseld van allemaal. Heb jij mij gevraagd, drie maand geleden", aldus een verbeten Ten Hag.

De wedstrijd tussen Heerenveen en Ajax wordt zaterdagavond om 20:45 uur gespeeld.