Ons plan verandert niet omdat zij nu niet des Ajax' draaien. Ajax blijft Ajax

"Ons plan verandert niet omdat zij nu niet des Ajax' draaien. Ajax blijft Ajax"

06-03-2020 18:56
89

SC Heerenveen kan zaterdag tegen Ajax voor het eerst in vier jaar tijd (!) weer eens rekenen op een uitverkocht huis. Trainer Johnny Jansen is daar trots op.

"Mooi, hè?", zegt Jansen op de clubsite van Heerenveen. "Dat is toch gaaf, man? Daar ben ik echt ontzettend trots op. Natuurlijk zullen er ook een hoop mensen zitten die hopen dat Ajax gaat winnen, maar het is weer eens 'volle bak'. Prachtig. De klik met de supporters, die is er. Dat merk ik aan alles. Het is aan ons die lijn door te trekken."

Ajax is vleugellam na de uitschakeling in de Europa League en KNVB Beker en verloren wedstrijden in de Eredivisie. Toch is Jansen op zijn hoede. "Maar ons plan verandert niet omdat zij nu niet des Ajax' draaien. Ajax blijft Ajax. Het goede gevoel kan zo bij hen terugkeren."

Jansen heeft de wedstrijden van Ajax tegen Getafe, AZ, Heracles Almelo en FC Utrecht bestudeerd. "Zij zorgden ervoor dat Ajax in zijn zwaktes kwam. Of eigenlijk: zij loerden op en maakten gebruik van de risico's die Ajax neemt. Dat nemen wij natuurlijk mee in onze voorbereiding. Maar het is geen uitvinding ofzo, geen hocus pocus. We hebben vorig seizoen 4-4 gespeeld in de Arena, dus we weten hoe het moet. Maar zo simpel gezegd, is het niet gedaan.'