Veel interesse in Groningen-uitblinker: 'Vind maar eens een betaalbare vervanger'

Veel interesse in Groningen-uitblinker: 'Vind maar eens een betaalbare vervanger'

Gepubliceerd: zaterdag 7 maart 2020 om 16:09za 07-03-2020 om 16:09

FC Groningen wacht een drukke transferzomer. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zag Kaj Sierhuis en Samir Memisevic afgelopen transferperiode al vertrekken, Mike te Wierik en Django Warmerdam vertrekken na dit seizoen, terwijl ook Deyovaisio Zeefuik in de belangstelling staat.

Vooral de interesse voor Zeefuik komt niet uit de lucht vallen. "Dat hij de stap naar een andere club in de zomer wel maakt, zou logisch zijn", vertelt Fledderus in gesprek met Voetbal International. "Hij wil zelf ook graag hogerop en we gaan er dan ook van uit dat hij vertrekt, maar uiteraard wel onder de juiste financiële voorwaarden. We zijn ook al heel lang bezig met de vervanging van Zeefuik. Er zijn al diverse jongens de revue gepasseerd en we hebben ook al wel gesprekken gevoerd. Maar vind maar eens een betaalbare vervanger voor Deo."

Met het vertrek van Mike te Wierik aan het einde van dit seizoen kan Fledderus wel leven. Daarnaast vertrekt Django Warmerdam na dit seizoen naar FC Utrecht. "We hadden Te Wierik en Warmerdam er graag bij gehouden, laat dat duidelijk zijn. We hebben ze ook een goede aanbieding gedaan. Maar die jongens kunnen naar clubs waar ze een veelvoud verdienen van wat wij ze kunnen bieden. Dat Te Wierik naar Derby County gaat, daar kan ik heel goed mee leven. Dat is een club in het buitenland en in alle opzichten voor hem een flinke stap omhoog.

FC Utrecht
De transfer van Warmerdam zorgt voor meer frustratie bij de technisch directeur. "Dat Warmerdam kiest voor FC Utrecht, een Nederlandse club, vind ik natuurlijk wel frustrerend. Wij willen graag een concurrent zijn van FC Utrecht, maar dat zijn we qua spelersbudget momenteel niet. Als FC Utrecht een speler wil en FC Groningen wil die speler ook, dan is op dit moment de kans groot dat hij voor FC Utrecht kiest", sluit Fledderus af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Zeefuik klaar voor een stap hogerop?

Ja, dat laat hij wekelijks zien
88%
Nee, hij moet zich eerst verder doorontwikkelen
12%
(1159 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws