Midtsjö aan de 'bedrading', Slot weet het niet: 'Ik vertrouw ze volledig'

Midtsjö aan de 'bedrading', Slot weet het niet: 'Ik vertrouw ze volledig'

07-03-2020 21:22
17

Een opvallend moment tijdens de thuiswedstrijd van AZ tegen ADO Den Haag: Fredrik Midtsjö ging meteen na zijn wissel aan de 'bedrading'. Trainer Arne Slot weet ook niet precies welke behandeling de Noorse middenvelder krijgt.

"Het was kantje boord of Midtsjö kon spelen. Hij viel vorige week uit vanwege zijn hamstring. We wilden hem niet in extreme vermoeidheid brengen, dus we moesten hem na een uur wisselen", reageert Slot bij FOX Sports. "Als trainer doe je dat dan liever op het moment dat je 3-0 in plaats van 2-0 voorstaat, maar ik heb de verleiding kunnen weerstaan en heb hem er wel uitgehaald op 2-0", grijnst de oefenmeester.

Wat de medische staf precies uitspookt bij het zien van de opvallende beelden weet Slot echter ook niet. "Nee, dit kan ik je niet uitleggen. Ik zie wel heel vaak dat ze aan dit soort dingen zitten, maar ik kan je niet uitleggen wat daar exact gebeurt. Daar bemoei ik mij niet mee. Wij hebben heel goede medische mensen. Zij moeten zich vooral ook niet met de opstelling of tactiek van mij moeten bemoeien. Maar hier vertrouw ik ze volledig in."

Slot rekent erop dat hij volgende week tegen VVV-Venlo weer 'gewoon' over Midtsjö kan beschikken. "Mits er deze week geen gekke dingen gebeuren uiteraard."