Feyenoord geeft bekersucces vervolg met volgende overwinning in De Kuip

Feyenoord geeft bekersucces vervolg met volgende overwinning in De Kuip

08-03-2020 16:20 Laatste update: 19:30
173

Feyenoord heeft de achterstand op koplopers Ajax en AZ weer teruggebracht tot zes punten. In De Kuip werd nummer vijf Willem II met 2-0 naar huis gestuurd door de bekerfinalist.

Dick Advocaat hield zondag vast aan de basiself die donderdag NAC Breda oprolde in de halve finale van de KNVB Beker (7-1). Dat de Feyenoorders barsten van het zelfvertrouwen bleek vanaf de eerste minuut. Willem II, eerder dit seizoen nog te sterk voor PSV én Ajax, werd naar achteren gedrukt en moest enkele mogelijkheden toestaan.

Na een half uur spelen brak Feyenoord de ban. Tyrell Malacia brak door aan de linkerkant, gaf de bal voor en Jens Toornstra rondde bekwaam af: 1-0. Amper vijf minuten later zorgde Steven Berghuis voor de 'Vorentscheidung' door een makkelijk gegeven penalty koeltjes te benutten. Hij deed het ook al twee keer vanaf elf meter egen NAC.

De 2-0 van Berghuis betekende overigens zijn 66ste doelpunt in het shirt van Feyenoord. Daarmee evenaarde hij clublegende Jozsef Kiprich. Na rust bleven de Rotterdammers de bovenliggende partij zonder groots te spelen, maar gescoord werd er niet meer. Luciano Narsingh hielp twee megakansen om zeep.

Door de zege kruipt Feyenoord weer richting koplopers Ajax en AZ, die zes punten meer hebben dan de ploeg van Advocaat. Willem II blijft de nummer vijf van de Eredivisie. De Tilburgers hebben drie punten meer dan FC Utrecht en Vitesse. Nummer vier PSV, dat zondag nog in actie komt tegen FC Groningen, heeft één punt meer.