Nederlands talent bij Barça: 'Zat naast Messi, heb toen wel wat foto's gemaakt'

10 maart om 07:50

In het kielzog van Frenkie de Jong vertrok afgelopen zomer nog een Nederlander naar FC Barcelona. Xavier Mbuyamba verruilde MVV verrassend voor de Spaanse kampioen, maar zijn overstap bevalt hem uitstekend.

De achttienjarige verdediger mocht zelfs al een keer meetrainen met het eerste elftal, waar hij werd opgevangen door de oud-Ajacied. "Hij nam me die dag een beetje mee en zei dat ik gewoon mijn ding moest doen. Dat heb ik gedaan. Het was een rustige training, maar ik merkte dat ik prima mee kon en heb me goed staande gehouden", zegt hij tegen VTBL.

Mbuyamba zat plots in een kleedkamer met enkele wereldsterren. "Bijzonder om tussen die grote namen te staan. Ik zat naast Marc-André ter Stegen en Messi. Toen heb ik wel even een paar foto's gemaakt op Snapchat en naar vrienden gestuurd haha. Die waren allemaal erg trots."

Mbuyamba speelt zijn duels dit seizoen voor Barça O19, waar hij naar eigen zeggen een 'stabiele factor' is. Doorbreken in het eerste elftal is het doel. "Natuurlijk verwacht ik niet dat ik er volgend jaar sta. Ik ga eerst naar Barcelona B en wil daar een goed seizoen draaien en veel met het eerste meetrainen. Ik hoop binnen twee jaar definitief bij de selectie aan te kunnen sluiten."