Dreigende taal van Getafe-voorzitter: 'Als het zo moet, gaan we niet naar Italië'

10 maart om 23:58

Getafe-voorzitter Ángel Torres dreigt het Europa League-duel met Internazionale te boycotten. De preses van de club die Ajax uit Europa knikkerde voelt er weinig voor om af te reizen naar Noord-Italië, dat zwaar is getroffen door het coronavirus.

De Azulones zouden donderdag om 21.00 uur aftrappen in het Stadio Giuseppe Meazza. De wedstrijd wordt voor lege tribunes afgewerkt, maar dat is niet genoeg voor Getafe. "We hebben de UEFA verzocht om een alternatief te zoeken: óf een andere speellocatie óf uitstel. Maar als de situatie zo blijft, gaan we niet naar Italië", waarschuwt Torres in gesprek met El Transistor.

Volgens de preses is het gekkenwerk om gezien de huidige omstandigheden naar Italië af te reizen. "Ik heb met mensen van Inter gesproken: zij vinden het ook onbegrijpelijk dat we die reis moeten ondernemen", aldus Torres, die bereid lijkt om veel op het spel te zetten. "Ik wil dit risico niet nemen. Als we dan dit tweeluik verliezen, dan verliezen we dit tweeluik maar. Als het zo moet..."