Opmerkelijke taferelen in Duitsland: Europa League-tweeluik twee keer in Frankfurt

12 maart om 18:33

Het coronavirus blijft zorgen voor een rits aan opmerkelijke en ongebruikelijke beslissingen in de voetbalwereld. Zo ook in Frankfurt, waar Eintracht twee thuiswedstrijden tegen FC Basel speelt wanneer de wedstrijd van volgende week 'gewoon' doorgang vindt.

Eintracht speelt deze week op donderdag sowieso het eerste duel in het tweeluik met FC Basel in de eigen Commerzbank-Arena, zij het zonder supporters. De ploeg uit Duitsland maakt daarnaast op de eigen clubwebsite bekend dat men met FC Basel en alle overige betrokken partijen een akkoord heeft bereikt om ook de returnwedstrijd, die op donderdag 19 maart gepland staat, af te werken in Frankfurt. Belangrijke kanttekening hierbij is wel dat het nog maar de vraag is of de UEFA überhaupt besluit om de returns van volgende week af te werken.

De beslissing is genomen omdat het Zwitserse voetbal momenteel al op zijn gat ligt en er daar sowieso niet meer wordt gevoetbald tot nader order. In tegenstelling tot het Alpenland wordt er vooralsnog in Duitsland wél gewoon doorgevoetbald, zij het zonder de aanwezigheid van publiek. Om ervoor te kunnen zorgen dat de return van het tweeluik 'gewoon' afgewerkt kan worden, hebben beide partijen dus beslist om over te gaan tot deze maatregel.