Van de bank naar de basis bij AZ: 'Heb het er in fases moeilijk mee gehad'

Van de bank naar de basis bij AZ: 'Heb het er in fases moeilijk mee gehad'

Gepubliceerd: zaterdag 14 maart 2020 om 09:46za 14-03-2020 om 09:46

Jordy Clasie heeft in de tweede seizoenshelft een basisplaats veroverd bij AZ. In de eerste seizoenshelft moest hij het vaak doen met een plek op de bank, hetgeen hem soms wel veel moeite kostte.

De laatste weken is Clasie dus niet meer weg te denken uit de basis in Alkmaar. "Ik ben niet snel tevreden, maar je merkt tijdens de wedstrijd wel wanneer je er lekker in zit", vertelt de middenvelder in gesprek met het clubkanaal van AZ. 

Clasie zat in de eerste seizoenshelft vooral op de bank. "Ik heb het er in fases wel moeilijk mee gehad hoor, maar je kan twee dingen doen: positief óf negatief zijn. Af en toe de knop omzetten was best lastig, maar uiteindelijk moet je het wel gewoon doen. Niet alleen aan jezelf denken maar ook aan de anderen om je heen. Dat heb ik toen wel gedaan", aldus Clasie.

Midtsjö
Op het middenveld bij AZ vormt hij een ijzersterk duo met Fredrik Midtsjö. "Een fantastische speler natuurlijk", is Clasie lovend over zijn ploeggenoot. "Aan de bal goed, het is fijn om samen te spelen met hem vlak naast me. En met Dani (de Wit, red.) ervoor die heel veel diepgaat en werk verricht. Het klopt op dit moment, laten we hopen dat we dit vast kunnen houden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws