'Anderlecht wil miljoenen besparen en meldt zich bij de spelers'

'Anderlecht wil miljoenen besparen en meldt zich bij de spelers'

Gepubliceerd: maandag 23 maart 2020 om 16:15ma 23-03-2020 om 16:15

Laatste update: maandag 23 maart 2020 om 16:43ma 23-03-2020 om 16:43

De directie van Anderlecht heeft de spelers gevraagd om een deel van het salaris in te leveren. De club hoopt in totaal een paar miljoen euro te besparen. Door de crisis heeft de club tijdelijk geen inkomsten.

Een deel van de werknemers van Anderlecht is vanaf maandag 'technisch werkloos', schrijft Het Laatste Nieuws. Maar ook de spelers moeten een duit in het zakje doen. "Een akkoord nadert", laat de club weten aan HLN. "De spelers zijn bereid om solidair te zijn." Volgens de Belgische krant is het de bedoeling dat de spelers van Anderlecht één maandsalaris afstaan. 

Anderlecht-CEO Karel Van Eetveld bevestigt dat er gesprekken zijn met de spelers over eventuele maatregelen. "De impact van het coronavirus is voor een club als Anderlecht groot", zegt hij tegen Sporza.

"We kunnen geen wedstrijden met publiek spelen, waardoor we uiteraard enorme verliezen lijden. Daarom hebben we onze kostenstructuur moeten aanpassen. We hebben een solidaire oefening gemaakt waarbij iedereen een deel van de inspanningen draagt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws