Vader Haaland: 'Naar club gaan waar hele club je wil, niet alleen de manager'

Vader Haaland: 'Naar club gaan waar hele club je wil, niet alleen de manager'

Gepubliceerd: woensdag 25 maart 2020 om 23:48wo 25-03-2020 om 23:48

Alf-Inge Haaland is blij met de stappen die zijn zoon Erling Haaland zet in de voetbalwereld. Haaland (19) maakte veel indruk bij Red Bull Salzburg, maar laat zich ook nadrukkelijk zien bij Borussia Dortmund en staat nu op het lijstje van diverse Europese grootmachten.

Aan het begin van dit seizoen wisten nog weinig mensen wie Haaland was. Hij werd pas bekend nadat hij in de Champions League het ene na het andere doelpunt maakte. Borussia Dortmund troefde Manchester United af en ging in januari met de Noorse spits aan de haal.

"Ik ga niet arrogant zijn door te zeggen dat ik wist dat het zo snel zou gebeuren, want dat wisten we niet", zegt zijn vader tegen TV2. "De keuzes pakten goed uit. Allereerst bij Bryne, daarna bij Molde en toen bij Red Bull Salzburg. Hij heeft stappen gezet die bij hem pasten. Uiteindelijk is het aan hem om het te laten zien."

Ook Manchester United wilde Haaland hebben en sprak zelfs met de Noor. "Je weet nooit hoe het bij andere clubs zou gaan", zegt Alf Inge. "Dat zou ook goed kunnen gaan, maar dat zullen we nooit weten. We zijn erg blij met de stap die hij gezet heeft. Je moet naar een club gaan waar iedereen binnen de club je wil, niet alleen de manager. Het is gevaarlijk om puur voor een trainer te tekenen, want die kan zo weer ontslagen worden."

Volgens Spaanse berichten hoopt Real Madrid Haaland alweer op te halen bij Borussia Dortmund.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Haaland kan Real Madrid al aan

(3781 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws