'Direct na DWDD kreeg de vader van Abdelhak een appje van Marc Overmars'

'Direct na DWDD kreeg de vader van Abdelhak een appje van Marc Overmars'

Gepubliceerd: vrijdag 27 maart 2020 om 18:12vr 27-03-2020 om 18:12

Ajax en de familie van Abdelhak Nouri, vertegenwoordigd door advocaat Khalid Kasem, hebben nog steeds geen akkoord bereikt over een schadevergoeding voor de familie. Telegraaf-journalisten Valentijn Driessen en Mike Verweij kijken er ook van op dat de zaak – bijna drie jaar na het fatale moment tegen Werder Bremen – nog steeds voortsluimert.

Volgens de twee is de situatie aanvankelijk totaal verkeerd beoordeeld door Ajax. "Vanaf het moment dat het gebeurde op het veld. Daar heeft de dokter niet goed op geanticipeerd, later is het dossier bij directeur Rutger Arisz in handen gekomen", laat Driessen weten in de Voetbalpodcast van de ochtendkrant. Collega Verweij noemt de benoeming van Arisz een 'cruciale fout'. "Daar is zoveel kwaad bloed mee gezet: harteloos, niet meedenkend, hard, zakelijk... Zo hoor je niet met zulke zaken om te gaan."

Kasem liet donderdag in De Volkskrant weten dat de verhouding met Ajax 'minder warm' is geworden. Verweij nuanceert dit echter en stellen dat de betrekkingen inmiddels wel zijn verbeterd. "Direct na de uitzending van De Wereld Draait Door kreeg de vader van Abdelhak een appje van Marc Overmars", aldus de Ajax-watcher. "Er is een prijs naar Nouri vernoemd (de prijs voor het grootste talent uit de jeugdopleiding, red.), zijn vader mocht vorig jaar bij de huldiging op het Museumplein zijn. Dus die band is op zich heel goed."

Verweij hoopt dan ook dat er snel een overeenkomst volgt: de journalist sprak eerder op de vrijdag Peter R. de Vries. "Dat is een kantoorgenoot van Khalid Kasem. Die zei: Ajax is een prachtige club, maar op een gegeven moment moet daar wel een uitkomst zijn. Je moet er niet aan denken dat dit voor de rechter of voor een arbitragecommissie komt", klinkt het. "Dan moet je er toch als volwassen mensen uit kunnen komen. Hoe sneller hoe beter natuurlijk."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws