Persoonlijk drama voor kersverse vader bij FC Emmen: 'Natuurlijk diep triest'

Persoonlijk drama voor kersverse vader bij FC Emmen: 'Natuurlijk diep triest'

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 07:58ma 30-03-2020 om 07:58

Een persoonlijk drama voor Miguel Araujo: de 25-jarige verdediger van FC Emmen werd twee weken geleden voor de tweede keer vader, maar heeft zijn pasgeboren zoon nog niet kunnen vasthouden. Vanwege het coronavirus is reizen naar zijn vaderland Peru onmogelijk.

Araujo zit de dagen uit in een wijk waar meer buitenlandse spelers van Emmen wonen, zoals landgenoot Sergio Peña. "Sergio woont met zijn vrouw en kind hier", zegt Emmen-voorzitter Ronald Lubbers in het Algemeen Dagblad. "Dat is al weer anders. Miguel wordt door hen geholpen. Dat doen wij als club ook. We hebben veel contact met hem en zorgen ervoor dat hij op zijn gemak is. Voor zo'n jongen is het natuurlijk diep triest. Je wilt je zoon in je armen hebben."

FC Emmen heeft spelers uit alle windstreken (Zwitserland, Denemarken, Kroatië, Duitsland, Servië, Turkije, België) onder contract staan, maar kiest er bewust voor ze allemaal in Nederland te houen. Lubbers: "Het risico is te groot om ze naar huis te sturen. Als we over een paar weken weer voetballen, wil je die jongens dichtbij hebben. Niet dat ze vastzitten in hun thuisland. We horen hopelijk snel meer over het vervolg van de Eredivisie. Dan moeten we alles uiteraard weer bekijken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws