KNVB: 'Definitief stoppen lijkt mogelijkheid, maar eenduidig optrekken in Europa'

KNVB: 'Definitief stoppen lijkt mogelijkheid, maar eenduidig optrekken in Europa'

Gepubliceerd: dinsdag 31 maart 2020 om 20:12di 31-03-2020 om 20:12

De KNVB heeft nog geen beslissing genomen hoe het nu verder moet met de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Premier Mark Rutte maakte dinsdag bekend dat er in ieder geval tot 1 juni niet gevoetbald mag worden in Nederland.

In de Eredivisie moeten nog acht volledige speelronden afgewerkt worden, terwijl er ook nog twee inhaalwedstrijden (FC Utrecht – Ajax en AZ – Feyenoord) te spelen zijn. Dat is nog buiten de play-offs en de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht gerekend.

De KNVB staat voor een dilemma, maar schuift een beslissing voor zich uit. 'Morgen bespreekt de UEFA met alle aangesloten voetbalbonden de ontstane situaties in de hoogste nationale voetbalcompetities. De uitkomsten van die vergadering zijn voor ons van belang omdat we als Nederlands voetbal zo veel als mogelijk eenduidig op willen trekken met de andere competities in Europa, hoewel dat qua regelgeving een uitdaging zal betekenen', schrijft de bond.

'Het betaald voetbal, verenigd in KNVB, ECV en CED, volgt zoals steeds strikt het beleid van overheid en RIVM. We beraden ons nu nader', vervolgt het statement. 'Daarbij is het belang van de nationale gezondheid het uitgangspunt, inclusief die van onze voetballers, trainers en scheidsrechters. We gaan hoe dan ook pas voetballen als het volgens het RIVM veilig is. Gezondheid staat voorop, altijd en vooral nu.'

De KNVB stelt dat het definitief staken van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie 'een mogelijkheid lijkt'. 'Niettemin proberen we daarnaast een weg voor onze competities te vinden, welke past binnen de kaders die overheid en RIVM daarin bepalen voor ons land en die tevens aansluit bij wat UEFA morgen zal adviseren. Die route onderzoeken we omdat elk besluit ingrijpende, ook financiële gevolgen heeft voor alle betaald voetbalorganisaties en hun medewerkers.'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws