Grote meeting aanstaande: UEFA roept bonden bijeen voor belangrijke update

Grote meeting aanstaande: UEFA roept bonden bijeen voor belangrijke update

Gepubliceerd: maandag 30 maart 2020 om 15:25ma 30-03-2020 om 15:25

Laatste update: maandag 30 maart 2020 om 15:33ma 30-03-2020 om 15:33

De UEFA organiseert woensdagmiddag een grote vergadering met alle 55 aangesloten bonden over het restant van het voetbalseizoen. Dat laat de Europese voetbalbond in een verklaring weten.

Tijdens de vergadering wordt besproken wat de opties zijn voor het verzetten of hervormen van competities zodat deze toch uitgespeeld kunnen worden. Ook een mogelijk uitstel van de transferperiode en verlenging van aflopende spelerscontracten wordt bekeken in de videoconferentie.

Eerder deze maand werd het EK 2020 al naar 2021 verplaatst zodat competities tot 30 juni de ruimte hebben om wedstrijden in te plannen. Dit lijkt echter ook een problematische deadline te worden, daar in sommige landen het voetbal tot mei al stil ligt.

Twee werkgroepen hebben de afgelopen twee weken bekeken wat de opties zijn voor het uitspelen van de competities. De conclusies daarvan worden woensdag besproken met de bonden. Ook wordt er gekeken naar zaken zoals aflopende spelerscontracten en het transfersysteem. Mochten competities na 30 juni nog tijd nodig hebben, dan zal de transferperiode moeten worden uitgesteld.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws