UEFA schrapt alle interlands: Oranje-teams lange tijd niet meer in actie

UEFA schrapt alle interlands: Oranje-teams lange tijd niet meer in actie

Gepubliceerd: woensdag 1 april 2020 om 17:07wo 01-04-2020 om 17:07

De UEFA heeft de interlands die aan het einde van dit seizoen op de kalender stonden geschrapt vanwege de coronacrisis. Daardoor gaan de oefenduels van het Nederlands elftal met Griekenland en Wales niet door, zo maakt de KNVB woensdag bekend.

De equipe van bondscoach Ronald Koeman zou het op donderdag 28 mei in Enschede opnemen tegen de Grieken. Het treffen met Wales stond voor zaterdag 6 juni in Rotterdam op het programma. De wedstrijden hadden als voorbereiding moeten dienen op het EK 2020, dat eerder door de UEFA al werd verplaatst naar volgend jaar zomer. Daardoor komt Oranje tot september niet meer in actie.

De Europese voetbalbond meldt dat alle interlands die in juni gespeeld zouden worden, voor onbepaalde tijd zijn uitgesteld. Dat geldt ook voor de play-offs voor het EK. Dat is woensdag tijdens de vergadering met de 55 aangesloten bonden besloten. De KNVB benadrukt dat de adviezen van het RIVM voor Nederland leidend blijven: er wordt niet gevoetbald voordat het veilig is.

Ook de Oranje Leeuwinnen kunnen een streep zetten door twee oefeninterlands. De confrontaties met België (5 juni) en Noorwegen (9 juni) gaan niet door.De UEFA heeft nog geen besluit genomen over de nieuwe speeldata van het Europees kampioenschap 2021 in Engeland.

De eerstvolgende activiteit die nu op de agenda staat voor de spelersgroep van bondscoach Sarina Wiegman, is het EK-kwalificatietreffen in en met Rusland op vrijdag 18 september. Vier dagen later gevolgd door een thuiswedstrijd tegen Kosovo.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws