'Ik denk dat de UEFA wel vijf keer gezegd heeft dat het geen dreigement is'

'Ik denk dat de UEFA wel vijf keer gezegd heeft dat het geen dreigement is'

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 14:48vr 03-04-2020 om 14:48

Peter Croonen heeft namens de Belgische Pro League overleg gevoerd met de UEFA. De Europese voetbalbond stuurde donderdag een brief naar de landelijke bonden, waarin het waarschuwde voor een beperkt aantal Champions League- en Europa League-tickets.

Als een nationale competitie niet af wordt gemaakt, zou dat een reden kunnen zijn om het aantal Europese vertegenwoordigers van dat land te beperken, liet de UEFA weten. De Belgische Jupiler Pro League werd donderdag voortijdig beëindigd, waardoor België in sportief opzicht risico loopt. Croonen nuanceert de uitlatingen van de UEFA echter. "Ik denk dat ze vanochtend (vrijdag, red.) wel vijf keer gezegd hebben dat het geen dreigement is", laat hij weten aan Sporza.

Het standpunt van de Belgen blijft echter ongewijzigd, ook na het onderhoud met de UEFA: zij willen de competitie niet doortrekken tot na 30 juni. "Wij hadden al de beslissing genomen dat we niet voorbij die datum willen gaan. Dat heeft met veel elementen te maken", aldus Croonen. "Wanneer je niet voorbij 30 juni wil gaan, is het ook praktisch onmogelijk om nog een zinvol vervolg aan deze competitie te breien, als je dat al zou willen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Jupiler Pro League

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws