Feyenoord verrast en steunt KNVB: 'Heel laag, zo'n persoonlijke aanval'

Feyenoord verrast en steunt KNVB: 'Heel laag, zo'n persoonlijke aanval'

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 15:18vr 03-04-2020 om 15:18

Laatste update: vrijdag 3 april 2020 om 15:31vr 03-04-2020 om 15:31

Feyenoord zorgde donderdag voor verbazing met zijn visie op de afwikkeling van het Eredivisie-seizoen. De Rotterdammers leken zich solidair te verklaren aan Ajax, AZ en PSV, maar publiceerden juist een statement waarin ze lieten weten de KNVB te steunen en het seizoen nog niet definitief wilden stopzetten.

Algemeen directeur Mark Koevermans gaf de verklaring af, maar was volgens Valentijn Driessen niet betrokken bij de conference call met de Eredivisie-clubs. "Naar wat ik begreep zat de financieel directeur in de call. Volgens mij heef hij Pieter Smorenburg", laat Driessen weten in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Eigenlijk ging iedereen ervan uit dat Feyenoord mee zou gaan met AZ en Ajax. Ze moesten nog wel toestemming krijgen, maar die hebben ze dus niet gekregen."

Feyenoord liet in het eigen statement namelijk een heel ander geluid horen. "Dat zij willen wachten, desnoods een paar weken. Dat is op de achtergrond mede ingegeven door Joris van Benthem (de huisjurist van Feyenoord, red.)", aldus Driessen. Als de Eredivisie-clubs het seizoen niet af kunnen maken vanwege de RIVM-maatregelen, geldt dit als 'overmacht' en zijn ze zelf niet aansprakelijk. Indien de clubs zélf een streep door het seizoen zetten, zou dit weer anders kunnen liggen.

'Persoonlijke pr'
Koevermans liet in het Feyenoord-statement weten dat de individuele verklaringen van de overige clubs 'misschien goed voor de eigen pr, maar niet goed voor de uitstraling van het voetbal als geheel' waren. "Wat ik heel laag vond, is dat Koevermans het in het persoonlijke trok, naar Marc Overmars. Maar omdat het na de statements van AZ en PSV werd gepubliceerd, kan het ook op AZ en PSV slaan", stelt Driessen. "Het was persoonlijk en heel laf ook, want hij noemde geen namen", voegt collega Mike Verweij toe.

Overmars sprak in zijn interview met de ochtendkrant over de vele coronadoden in Nederland. "Koevermans weet absoluut niet wat zich qua corona heeft afgespeeld in de omgeving van bijvoorbeeld Overmars. Ik suggereer niet dat er iets gebeurd is, maar dit kun je gewoon niet maken. Je moet het niet in het persoonlijke trekken, maar dat heeft hij wel gedaan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws