Kieft maakt korte metten met Overmars: 'Wat een kulargument'

Kieft maakt korte metten met Overmars: 'Wat een kulargument'

Gepubliceerd: vrijdag 3 april 2020 om 22:30vr 03-04-2020 om 22:30

Marc Overmars deed woensdag in De Telegraaf een vurige oproep om het Eredivisie-seizoen per direct te stoppen, maar Wim Kieft prikt daar doorheen. In diezelfde krant is hij kritisch op de directeur spelersbeleid van Ajax. 

Kieft vraagt zich af of de uitspraken van Overmars oprecht zijn en denkt dat er een stukje eigen belang bij komt kijken. 'Had Ajax hetzelfde geroepen als ze op doelsaldo tweede op de ranglijst hadden gestaan achter AZ, of nog in de kwartfinale van de Champions League actief waren? Het is zo selectief', aldus Kieft in De Telegraaf.

'Bij stoppen van de competitie gaat Ajax er natuurlijk vanuit dat ze als koploper het lucratieve Champions League-ticket krijgen. Op doelsaldo. Daar nemen ze gewoon een voorschot op. En Overmars zegt dat Ajax daar eveneens het meeste recht op heeft omdat de club afgelopen jaren de meeste Europese punten heeft verzameld voor Nederland. Wat een kulargument. Dat heeft werkelijk niets met deze situatie te maken.'

Kieft begrijpt niet waar Overmars op baseert dat Ajax, gezien de huidige vorm van de Amsterdammers, vol vertrouwen het slot van de competitie tegemoet zou gaan en miljoenen misloopt voor Sergiño Dest en Donny van de Beek, die volgens hem zo goed als zeker naar respectievelijk Bayern München en Real Madrid zouden gaan.

Hij wijst op de transferwaarde van Eredivisie-topscorer Cyriel Dessers en van Steven Berghuis. Hun clubs Heracles Almelo en Feyenoord lopen ook veel geld mis en dus niet alleen Ajax. Daarnaast staat Feyenoord nog zes punten achter op Ajax en AZ en kan de club dus nog kampioen worden.

'Het geeft allemaal aan hoe complex het huidige voetballandschap eruit ziet in deze crisis', aldus Kieft. 'Uiteindelijk draait het allemaal om geld. Hoe kan ik het beste anticiperen op deze crisis zodat mijn huishoudboekje op orde blijft in een tijd waarin we niet weten wat er komen gaat? Met de gezondheid voorop zoekt iedereen daarbij de grens op. Ajax, en ook andere clubs.'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws