Schreuder wijst op belangrijk verschil: 'Ik snap Overmars daarom heel goed'

Schreuder wijst op belangrijk verschil: 'Ik snap Overmars daarom heel goed'

Gepubliceerd: zondag 5 april 2020 om 08:53zo 05-04-2020 om 08:53

Alfred Schreuder moet mogelijk over een maand alweer aan de bak met Hoffenheim in de Bundesliga, maar hij snapt dat er in Nederland anders tegen de situatie wordt aangekeken. De druk voor de Eredivisie om snel weer te spelen is volgens hem veel kleiner.

"Er gaat minder geld in om. In Duitsland hangt er toch meer vanaf", zegt de 47-jarige Nederlandse trainer tegen Omroep Gelderland. "Tot 1 juni blijft de sport in Nederland sowieso nog dicht. Dan heb je dus heel weinig tijd, met het oog op het nieuwe seizoen. Ik snap Marc Overmars (directeur spelerszaken van Ajax, red.) daarom heel goed dat hij wil stoppen."

De Bundesliga zou een 'masterplan' hebben opgesteld om in de eerste of tweede week van mei de competitie te hervatten. Schreuder wees al op de noodzaak om snel weer te spelen in Duitsland. "Als het seizoen niet wordt afgemaakt, is er volgend seizoen geen eerste Bundesliga meer en zijn er misschien nog acht clubs over die gezond zijn", zei hij.

Ajax
Schreuder kijkt overigens met een goed gevoel terug op zijn periode als assistent-coach van Erik ten Hag in Amsterdam. "Ajax was natuurlijk sensationeel. Iedereen was zo gedreven en wilde succesvol zijn. De Champions League was extra en we misten de finale op een minuut na. Wat ik van Ajax heb meegenomen toen ik hier hoofdtrainer werd? Ik denk dat je altijd moedig moet zijn. Dat je soms risicovolle beslissingen moet nemen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws