Schreuder: 'Hard gelag, hoort niet, maar iedereen staat er unaniem achter, ik ook'

Schreuder: 'Hard gelag, hoort niet, maar iedereen staat er unaniem achter, ik ook'

Gepubliceerd: zaterdag 4 april 2020 om 21:17za 04-04-2020 om 21:17

Alfred Schreuder staat wellicht over een maand alweer langs de lijn. De Duitse clubs hebben plannen gemaakt om het Bundesliga-seizoen in mei te hervatten, heeft ook de trainer van Hoffenheim vernomen.

Áls de autoriteiten hier groen licht voor geven, zullen er echter geen toeschouwers aanwezig zijn bij die wedstrijden. "Een hard gelag", aldus Schreuder in gesprek met Omroep Gelderland. "Het hoort niet. Maar iedereen staat er unaniem achter", doelt hij op de clubvertegenwoordigers, de spelers en de Duitse bond. "Ja, ik ook."

Ook de fans willen dolgraag weer wedstrijden op tv zien, terwijl de clubs de cruciale tv-inkomsten willen incasseren. "De belangen en de druk om weer te spelen zijn enorm", weet Schreuder. "Als het seizoen niet wordt afgemaakt, is er volgend seizoen geen eerste Bundesliga meer en zijn er misschien nog acht clubs over die gezond zijn. Daar hoort Hoffenheim overigens ook bij, maar SC Freiburg en FSV Mainz bijvoorbeeld komen waarschijnlijk in grote problemen."

Hoewel het openbare leven drastisch is ingeperkt, gaan Schreuder en zijn spelers binnenkort de trainingen weer oppakken. "Met maximaal vier personen en wij als trainers op afstand. Clubs als Leverkusen zijn daar al mee bezig en dat gaat goed", kondigt hij aan. "Iedereen heeft uiteraard programma's waar de spelers zich keurig aan houden. We kunnen met hartslagmeters alles meten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Een hervatting van de Bundesliga in lege stadions, zie jij het zitten?

(2877 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws