Meerderheid van fans hoeft geen compensatie: 'Die paar tientjes zijn voor de club'

Meerderheid van fans hoeft geen compensatie: 'Die paar tientjes zijn voor de club'

Gepubliceerd: dinsdag 7 april 2020 om 12:46di 07-04-2020 om 12:46

Een meerderheid van de Nederlandse voetbalfans zit niet te wachten op een Eredivisie-hervatting voor lege tribunes. Het Supporterscollectief Nederland heeft eerder deze week een enquête gehouden, waaruit bleek dat ruim twee derde van de ondervraagden liever het seizoen niet afmaakt dan dat er zonder publiek gespeeld moet worden.

"Zonder publiek hoeven wij niet te voetballen", verduidelijk Matthijs Keunig namens het Supporterscollectief Nederland in gesprek met de NOS. "Voetbal hoort met supporters te worden gespeeld. Dus twee derde van de ondervraagden zegt: als dat niet kan, dan hoeven wij niet te voetballen."

Keuning en de zijnen hebben ook vragen gesteld over een eventuele financiële compensatie, voor het geval de fans niet meer alle thuiswedstrijden van hun club bij kunnen wonen. "Negentig procent hoeft geen geld terug van de seizoenkaart", aldus de voorzitter. "Die is natuurlijk een jaar geleden al betaald. De meeste clubs hadden nog vier wedstrijden tegoed. Die paar tientjes zijn dan voor de club."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Wat heb je liever?

(603 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws