Pleidooi voor Eredivisie-stop: 'Echte vakantie hoort niet afgenomen te worden'

Pleidooi voor Eredivisie-stop: 'Echte vakantie hoort niet afgenomen te worden'

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 15:01wo 08-04-2020 om 15:01

Laatste update: woensdag 8 april 2020 om 15:39wo 08-04-2020 om 15:39

Royston Drenthe leeft mee met de voetballers die op dit moment werkloos thuis zitten. Het moet ook voor hen voelen als een 'gevangenis', aldus de oud-speler van onder meer Feyenoord, Real Madrid, Everton en Sparta.

Drenthe viert woensdag zijn 33ste verjaardag, maar nog nooit maakte hij zo'n situatie mee. "We zijn dan wel vrij, maar het voelt toch als een soort van gevangenis", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Gemengde gevoelens dus. Je weet dat corona een ernstige zaak is. Maar het is wel wennen zo, zeker voor jongens als ik die altijd actief bezig zijn."

Als liefhebber hoopt Drenthe dat er snel weer wordt gevoetbald in Europa. "Ook ik vind het jammer dat je niet gewoon elke week lekker voetbal kan kijken. Maar het ergste is het voor de spelers zelf. Die zitten nu gedwongen thuis. Ze kunnen dan wel continu met hun familie en kinderen zijn, maar dat gaat wel op een heel andere manier. De kinderen gaan niet naar school en zijn heel de tijd rondom huis waardoor het toch anders is."

"En het is ook niet zo dat je tegen je familie kan zeggen van we pakken het vliegtuig en gaan even de zon opzoeken", aldus Drenthe, die geen voorstander is van doorspelen in de zomermaanden. "Die 'echte' vakantie hoort niet afgenomen te worden van de spelers. Dus ik zou het afraden. Maar ja, wie ben ik. Dat is mijn mening vanuit een spelersperspectief. Ik kan ook wel begrijpen dat een voetballiefhebber daar anders over denkt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws