Vrees burgemeesters gepareerd: 'Men beseft de ernst en zal niet samenscholen'

Vrees burgemeesters gepareerd: 'Men beseft de ernst en zal niet samenscholen'

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 19:15wo 08-04-2020 om 19:15

Youri Mulder denkt dat het dreigement van de UEFA richting de competities die eigenhandig de stekker uit het seizoen trekken, van invloed is geweest op de KNVB. De Nederlandse bond maakte dinsdag bekend vanaf half juni weer te willen voetballen.

De KNVB volgt de lijn van de UEFA, dat aangaf dat Europese tickets op de tocht komen te staan als competities zelf besluiten om het seizoen te beëindigen. "In Nederland is men daar misschien wat angstig voor, maar men zal de overheid sowieso volgen", bevestigt Mulder in gesprek met het Belgische Sporza.

"En ook al is de kans klein: als de kans bestaat dat je toch nog kan spelen, waarom zou je die dan niet nemen?", vervolgt de oud-international van Oranje. "Dan kun je net zo goed nog een paar weken wachten om te beslissen. Dat argument snap ik ergens ook wel."

Toch zitten meerdere burgemeesters niet te wachten op voetbal in juni. Hoewel fans niet welkom zullen zijn, vreest men samenscholingen. "In het eerste weekend na de lockdown gingen de mensen massaal naar het strand. Daarna zijn de richtlijnen netjes opgevolgd en is dat niet meer gebeurd. De mensen zijn niet helemaal gek: men zal niet samenscholen in de buurt van een stadion. Men beseft de ernst wel."

Mulder weet dat ook het tv-geld een rol speelt. "Er is nog één termijn die door de rechtenhouder betaald zou moeten worden." Toch acht hij de kans niet groot dat er nog gevoetbald wordt. "Als ze toch zouden spelen, dan doen de clubs dat niet om geld te verdienen. Maar misschien heb je dan wel iets om naar uit te kijken, een positief signaal. Ik snap dus wel dat het bestudeerd wordt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws