Hiddink pleit voor stopzetten Eredivisie: 'Op de vijfde of achtste plek'

Hiddink pleit voor stopzetten Eredivisie: 'Op de vijfde of achtste plek'

Gepubliceerd: donderdag 9 april 2020 om 12:33do 09-04-2020 om 12:33

Laatste update: donderdag 9 april 2020 om 12:42do 09-04-2020 om 12:42

Guus Hiddink pleit voor het stopzetten van de Eredivisie. De discussie over de schade die het voetbal oploopt bij het niet afmaken van de competitie is voor hem een non-discussie.

"Iedereen wil weer graag voetballen. Maar de competitie nog afmaken is niet aan de orde als je het mij vraagt. Zonder toeschouwers spelen is toch ook niks? En geld mag hier geen groot argument zijn", vindt Hiddink in gesprek met Omroep Gelderland. "Er zijn zoveel mensen die lijden en overlijden. Dan komt voetbal ergens op de vijfde of achtste plek. Dus laten we het beperken tot een pleintje op ruime afstand van elkaar. Het gaat nu om de gezondheid. We moeten met elkaar zorgen dat we dit zo gauw mogelijk onder controle krijgen."

Hiddink slaat zelf nog vaak een golfballetje op plekken waar hij met veel ruimte kan genieten van de buitenlucht. "Het draait allemaal om respect en hoe je in deze moeilijke situatie met elkaar omgaat. Als jij dat respect naar mij toont en ik naar jou en iedereen zich dus aan de afspraken houdt, dan moet het kunnen. Waarom zou je dan niet ook buiten huis kunnen bewegen?", aldus de oud-coach.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws