The Telegraph: Ziyech mag dit seizoen niet spelen voor Chelsea

The Telegraph: Ziyech mag dit seizoen niet spelen voor Chelsea

10-04-2020 23:10
26

De Engelse krant The Telegraph verwacht dat Ajax en Chelsea er wel uit zullen komen indien er onderhandeld moet worden over Hakim Ziyech. Omdat het nog onduidelijk is of en wanneer de competitie hervat kan worden rijst ook de vraag wanneer Ziyech zich bij Chelsea zal melden.

Officieel is Ziyech per 1 juli speler van Chelsea, maar door de coronacrisis is dat allerminst zeker. Er moeten in Nederland en Engeland nog negen wedstrijden worden afgewerkt en zowel de KNVB als de Premier League zet vol in op doorspelen.

De FIFA wil aflopende spelerscontracten verlengen zodat clubs niet ineens spelers missen terwijl de competitie nog bezig is, maar dat heeft logischerwijs ook invloed op clubs die juist nieuwe spelers verwachten. In dit geval is dat Chelsea.

Mocht de Eredivisie toch niet worden afgemaakt, dan kan Ziyech zich gewoon op tijd melden bij Chelsea en is er niets aan de hand, maar bij ieder ander scenario zal er onderhandeld moeten worden tussen de clubs. The Telegraph vraagt zich af of Ajax bereid is om na 1 juli het salaris van Ziyech te betalen als de Eredivisie al is afgelopen terwijl de Premier League nog bezig is. Ziyech mag dit seizoen nog niet spelen voor Chelsea.

Aan de andere kant is de kans klein dat Chelsea het salaris van Ziyech betaalt als de competitie nog niet is afgelopen op 1 juli en de start van het volgende seizoen is uitgesteld. Bij een van beide scenario's zullen Chelsea en Ajax moeten onderhandelen. The Telegraph ziet dat wel goedkomen en wijst op de goede relatie die beide clubs hebben.