Verheugd Volendam heeft nieuws: succestrainer Jonk blijft binnenboord

Verheugd Volendam heeft nieuws: succestrainer Jonk blijft binnenboord

11-04-2020 17:00
18

FC Volendam heeft zaterdagmiddag een belangrijke slag geslagen. Succestrainer Wim Jonk blijft voorlopig behouden voor Het Andere Oranje, meldt de club via de officiële kanalen.

De voormalig Oranje-international stond nog tot 2021 onder contract, maar heeft voor één seizoen bijgetekend. De 53-jarige Jonk is bezig aan zijn debuutseizoen als hoofdtrainer in het betaald voetbal en deed het uitstekend, voordat de Keuken Kampioen Divisie onderbroken werd: Volendam staat derde én legde al beslag op een periodetitel. Na het winnen van die periode ontving Jonk bovendien het Bronzen Kampioensschild, de prijs voor de beste trainer.

Wedden

Meer odds

Beide partijen gaan dan ook graag met elkaar door. "Ik voel heel sterk dat iedereen binnen de club hard werkt om gezamenlijk naar een hoger niveau te groeien", reageert de trainer. "Voor mij is het logisch dat we hier nog niet mee klaar zijn, dus ik kijk met veel plezier uit naar de volgende stappen."

Ook technisch directeur Jasper van Leeuwen is content over het werk van Jonk. "We hopen dat we het lopende seizoen nog kunnen afmaken zoals het hoort, maar ook daarna gaan we weer vol motivatie door op de ingeslagen weg. Namens het gehele Team Jonk spreek ik de hoop uit dat ook alle fans en sponsoren de club blijven steunen, want in moeilijke tijden zijn echt alle schouders nodig."