Makkelie komt met reactie: 'Liever gezien dat Gözübüyük een naam had genoemd'

12 april 2020 om 19:22

Danny Makkelie heeft de explosieve uitspraken van Serdar Gözübüyük gehoord. De scheidsrechter betichtte Makkelie, overigens zónder zijn naam te noemen, ervan bewust zijn carrière beschadigen. De hoofdrolspeler betwijfelt of alle publiciteit voor het arbitragekorps wel een goede zaak is.

Het steekt Makkelie dat scheidsrechters niet alleen over zichzelf, maar ook publiekelijk over collega's praten. "Misschien zijn we soms teveel in de media", verklaart de arbiter bij RTV Rijnmond. "Ze zeggen altijd dat een goede scheidsrechter niet opvalt. Maar deze tijden met social media zorgen wel voor een verandering. We kunnen arbitrage ook meer verkopen."

"Het is ook topsport. Iedereen wil de beste zijn en de mooiste wedstrijden. En sommigen spelen dat spel eerlijk en anderen oneerlijk", aldus Makkelie, die vooral lijkt te doelen collega-scheidsrechters Gözübüyük en Bas Nijhuis. Zo haalde Gözübüÿuk in de YouTube-serie Bij Andy in de Auto hard uit naar Makkelie en dat werd breed uitgemeten in de uitzendingen van Veronica Inside.

Gözübüyük noemde Makkelie overigens niet explicitiet. "Ik trek het niet naar mezelf toe, dus ik ben heel benieuwd over wie hij het heeft. Ik heb gehoord dat hij het heeft gezegd. Ik denk dat alle collega-scheidsrechters zich dat kunnen aantrekken, als hij zoiets roept. Ik had liever gezien dat hij een naam had genoemd, zodat mensen niet steeds zouden gissen. Dan weten we ook meteen wie hij bedoelt."

Makkelie floot een maand geleden de Champions League-kraker tussen Liverpool en Atlético Madrid, één van de laatste wedstrijden voor de coronastop. Deze week was hij nog het slachtoffer van een Instagram-hack.