'Afgesproken om met elkaar door te gaan, maar de situatie is wat anders geworden'

'Afgesproken om met elkaar door te gaan, maar de situatie is wat anders geworden'

Gepubliceerd: maandag 13 april 2020 om 12:46ma 13-04-2020 om 12:46

Laatste update: maandag 13 april 2020 om 12:56ma 13-04-2020 om 12:56

Het contract van Bram van Polen werd onlangs door PEC Zwolle opgezegd, maar beide partijen zijn voornemens om met elkaar door te gaan. Nu bekend is geworden dat PEC het volgend seizoen sowieso met twee miljoen euro minder moet doen slaat de onzekerheid toe bij Van Polen.

Door de coronacrisis heeft PEC het mes moeten zetten in de begroting. Voor volgend seizoen is er maar liefst twee miljoen euro minder beschikbaar, zo maakte voorzitter Adriaan Visser bekend. Heeft dat gevolgen voor Van Polen?

"Mijn contract is ook opgezegd, maar er is afgesproken om met elkaar door te gaan. Maar de situatie is wel even wat anders geworden", zegt Van Polen bij NOS Studio Sport. "Er zal financieel wat minder mogelijk zijn, dus ik ben benieuwd naar waar de club mee gaat komen. Iedereen houdt van duidelijkheid. Bij voetballers is dat ook zo en dat je dat nu niet hebt is lastig, maar we moeten ermee dealen. Het is op dit moment even niet anders."

Van Polen legt zich neer bij de beslissingen van het RIVM en het kabinet en snapt ook dat de KNVB niet met duidelijkheid komt. "Voetballers willen wel duidelijkheid, maar wij beseffen dat de KNVB dat niet kan geven. We zijn afhankelijk van hoe het virus zich gaat ontwikkelen. Het kabinet en RIVM zijn daarin leidend. Mochten we wat eerder groen licht krijgen, willen we weer graag aan de bak."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws