Nieuws uit Italië: UEFA heeft data voor vervolg Champions League vastgesteld

Nieuws uit Italië: UEFA heeft data voor vervolg Champions League vastgesteld

19-04-2020 12:29
48

De UEFA heeft de speeldata voor het vervolg van de Champions League vastgesteld. Althans, dat meldt Sky Italia. De finale staat op 29 augustus gepland in Istanbul.

Door de uitbraak van het coronavirus is het onmogelijk om de Champions League-finale op de oorspronkelijke datum (29 mei) te spelen. De UEFA gelooft echter dat er in augustus wél weer gevoetbald kan worden. Vanaf 11 en 12 augustus zouden de kwartfinales moeten worden hervat, waarna de finale op 29 augustus in Istanbul staat gepland, aldus Sky Italia.

De UEFA hervat de Champions League mogelijk al begin augustus met de returns in de achtste finales: Manchester City - Real Madrid, Juventus - Olympique Lyon, FC Barcelona - Napoli en Bayern Müchen - Chelsea. Paris Saint-Germain, Atalanta Bergamo, RB Leipzig en Atlético Madrid zijn al verzekerd van een plek in de kwartfinale.

Als alles volgens plan verloopt, zou het nieuwe Champions League-seizoen pas op 20 oktober beginnen. Over de Europa League is nog geen duidelijkheid, maar de voornemens voor dat toernooi zullen niet veel verschillen van de Champions League. De UEFA zal eind april overleggen over de afwikkeling van de internationale competities.