Van Gelder hard voor Eredivisie-directeur: 'De eerste die weg moet, hij kan niks'

28 april om 18:55

Ziggo Sport-presentator Jack van Gelder heeft hard uitgehaald naar Eredivisie CV-directeur Mattijs Manders. Deze heeft tijdens het overleg met de clubs en de KNVB aangetoond dat hij totaal ongeschikt is voor zijn functie.

Johan Derksen liet onlangs bij Veronica Inside weten dat de Eredivisie-clubs ontevreden zijn over Manders en hem wilden vervangen door Michael Kinsbergen. Van Gelder deelt die mening. "De eerste die weg moet, is Manders. Die kan niks", laat hij zich ontvallen in de Ziggo Sport-rubriek Paniekvoetbal. "Die hoor je niet, die zie je niet, die beweegt niet, die doet niks. Nou, geef die man twintigduizend euro mee, dan kan hij twee weken op een camping staan."

Van Gelder miste sowieso een gebrek aan sturing en leiderschap tijdens het overleg over de afwikkeling van het seizoen. "Als de Eredivisie CV zich sterk had gemaakt en had gezegd: dat en dat willen we... Dan had de KNVB hoog of laag kunnen springen, maar dan hadden ze wel unaniem naar buiten kunnen komen. Dat is nu niet gebeurd", aldus de presentator. "Roep ik ook al jaren: je moet een 'commissioner' hebben, iemand die net zoals bij de Amerikaanse sportbonden erboven staat en zelf bepaalt wat er gebeurt. Maar dat is er gewoon niet in Nederland, iedereen is clubgebonden."