Ten Hag laat trainingspak thuis bij Ajax: 'Dat is nu een beetje mijn rol'

30 april om 11:08

Het zal even duren voordat de spelers van Ajax weer op niveau zijn, maar trainer Erik ten Hag maakt zich geen seconde zorgen. De Amsterdammers mogen sinds woensdag weer trainen op De Toekomst.

Ajax speelde op 7 maart de laatste wedstrijd van het seizoen (1-3 zege bij sc Heerenveen), dus de spelers moeten weer op gang komen. Ten Hag geeft het de tijd. "Onze spelers zijn zo goed, dat gaat niet zomaar weg. Maar het ritme is er nu niet. Het zal straks ook vreemd zijn als je weer positie- en partijspellen gaat spelen. Dat ga je merken. Het kost tijd om weer op dát niveau te komen."

De halve Ajax-selectie hervatte woendag de training, in de loop van de week is het de beurt aan de andere spelers. Opvallend was dat Ten Hag in zijn normale kloffie stond toe te kijken. "We hebben heel veel trainers en we mogen alleen maar in kleine groepjes trainen", verklaart de Ajax-trainer. "Die groepjes zijn bij bepaalde trainers ingedeeld. Ik observeer, geef aanwijzingen en evalueer, dat is nu een beetje mijn rol."