'Dan was Huntelaar écht absolute wereldtop geweest, een soort Benzema'

'Dan was Huntelaar écht absolute wereldtop geweest, een soort Benzema'

30-04-2020 13:12 Laatste update: 13:28
35

Hedwiges Maduro vindt dat Ryan Babel niet altijd op waarde wordt geschat. De oud-middenvelder heeft waardering voor de manier waarop de van Galatasaray gehuurde Ajax-aanvaller zich bijvoorbeeld heeft teruggevochten in het Nederlands elftal.

"Ryan is echt een goede en slimme jongen, hij weet waar hij mee bezig is. Mensen beseffen dat soms niet", zegt Maduro, die ook de mentaliteit van Babel hoog aanslaat, op de website van Ajax. "Als je naar zijn carrière kijkt: veel mensen gaven hem op toen hij naar het Midden-Oosten ging. Maar kijk wat hij daarna nog heeft bereikt en hoe hij zich terug heeft geknokt in het Nederlands elftal. Dat is knap."

Wedden

Meer odds

Huntelaar
De nieuwe trainer van Almere City Onder 21 haalt ook zijn tijd met Klaas Jan Huntelaar bij Ajax aan. Voor Maduro vertoont Huntelaar ook op 36-jarige leeftijd geen tekenen van zwakte. "Zijn manier van afronden is echt wereldklasse. Zelfs op trainingen neemt hij geen genoegen met een slecht schot. Dat heeft hij nog steeds, vind ik. Als hij invalt, weet je dat hij gevaarlijk gaat worden. Hij loopt altijd slim door op de keeper", aldus Maduro. "Klaas Jan heeft het allemaal meegemaakt. Als hij misschien nog net wat sneller was geweest, dan was hij écht absolute wereldtop geweest, een soort Benzema."