Gerbrands maakt zich zorgen bij PSV: 'Moeten misschien wel speler verkopen'

1 mei om 19:54

PSV-directeur Toon Gerbrands maakt zich zorgen als de clubs voorlopig zonder publiek moeten spelen. Hij voorziet een forse miljoenenschade omdat de club geen inkomsten heeft.

Het is de vraag of er in 2020 nog wedstrijden met publiek gaan worden gespeeld. De schade kan enorm zijn. "Je moet dingen wel doorrekenen. Als we de eerste competitiehelft zonder publiek moeten spelen, is de impact 15 miljoen euro", zegt Gerbrands in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

"Dan kom je er niet met alleen het inleveren van salaris. Dan kun je aan weinig knoppen meer draaien. Dan moet je misschien wel een speler verkopen, om een financieel gat te dichten", vervolgt Gerbrands.

"Het is nog onzeker hoe de transfermarkt zich gaat ontwikkelen. We weten ook niet wanneer hij open gaat, hoe lang hij open is en wat de effecten daarvan zijn. Wij werken met scenario's. Gaan er mensen wel of niet weg? Op welk moment gaan ze weg? We houden rekening met een transfermarkt, maar wat de effecten zijn weten we niet", zegt Gerbrands.