Breaking news

Manchester United bevestigt: Rangnick tussenoplossing na ontslag Solskjaer

Drie Primera División-clubs vingen bot bij Halilovic: 'Blij dat ik geduld had'

Drie Primera División-clubs vingen bot bij Halilovic: 'Blij dat ik geduld had'

Gepubliceerd: vrijdag 1 mei 2020 om 22:37vr 01-05-2020 om 22:37

Laatste update: vrijdag 1 mei 2020 om 22:48vr 01-05-2020 om 22:48

Alen Halilovic kreeg afgelopen winter de kans om weer in Spanje te gaan voetballen en had de keuze uit liefst drie Primera División-clubs. De 23-jarige Kroaat besloot echter om bij sc Heerenveen te blijven, onthult hij in gesprek met ABC de Sevilla.

Halilovic vertrok op jonge leeftijd van Dinamo Zagreb naar FC Barcelona en speelde ook nog op huurbasis voor Sporting Gijón en Las Palmas. Inmiddels is hij door AC Milan verhuurd aan sc Heerenveen en bedankte hij voor een volgend avontuur in Spanje. "Dat was inderdaad een optie: Real Betis, Levante en Espanyol hebben een poging gewaagd", bevestigt de aanvallende middenvelder. "Maar ik wilde niet opnieuw zo snel van club wisselen (Halilovic heeft op zijn 23ste al acht (!) clubs versleten, red.) en vechten voor mijn kans bij Heerenveen."

En die kans kwam er ook: net voordat de Eredivisie onderbroken werd, begon Halilovic op stoom te raken, getuige zijn schitterende goal tegen ADO Den Haag en zijn twee assists tegen FC Twente. "Ik ben blij dat ik het geduld op heb kunnen brengen. De laatste weken heb ik eindelijk kunnen laten zien wat ik kan, dat is hoopgevend voor de toekomst."

Waar die ligt, is nog niet duidelijk: Halilovic heeft nog één contractjaar over bij AC Milan. "Ik zou het liefst daar weer naartoe gaan en bewijzen waartoe ik in staat ben. Maar als ze het niet in mij zien zitten, moet ik op zoek naar een andere oplossing. Het is sowieso nog even wachten op wat er in Italië gaat gebeuren. De competitie ligt hier stil, maar ik blijf doortrainen bij Heerenveen, totdat mijn huurcontract afloopt op 30 juni."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws