'Done deal: Martínez bereikt principeakkoord met KBVB over nieuw contract'

2 mei om 08:15
Laatste update: 2 mei om 08:23

Wat al even in de lucht hing, is volgens Het Laatste Nieuws nu ook een feit: Roberto Martínez blijft bondscoach van België. De Spanjaard bereikte met de KBVB een principeakkoord. Momenteel zijn de contracten in behandeling bij de advocaten, alvorens het officiële nieuws volgt.

Martínez tekent een nieuw contract tot na het WK in 2022 in Qatar. Dat is enigszins opmerkelijk, aangezien de Spanjaard eerder aangaf dat zijn cyclus er na het EK - nu uitgesteld naar 2021 – zou opzitten. Zowel de bond als Martínez zelf is van mening dat het tussen twee grote toernooien – met slechts één jaar er tussen – niet ideaal is om een nieuwe bondscoach aan te stellen.

Mogelijk heeft ook het financiële een invloed gehad op deze beslissing. Voorheen verdiende Martínez bij de Rode Duivels zo'n 1,2 miljoen euro per jaar. In het nieuwe contract zou dat salaris opgetrokken worden tot circa drie miljoen . Zodra het papierwerk in orde is, zal de voetbalbond het nieuws officeel bekendmaken.

Ook de spelers zouden een flinke rol hebben gespeeld in de keuze om door te gaan met Martínez. Zij staan nog volledig achter hem en willen met de Spaanse bondscoach op het EK en WK voor het eremetaal gaan. Hij leidde de gouden generatie van België eerder naar brons op het WK 2018 in Rusland. Inmiddels rijzen er wel twijfels over de 'oude defensie'.