Babos: 'Niet op vakantie met Cillessen, wel altijd in dezelfde periode op Curaçao'

Babos: 'Niet op vakantie met Cillessen, wel altijd in dezelfde periode op Curaçao'

05-05-2020 18:21
3

Gábor Babos is begonnen aan zijn afscheidstournee bij NEC. De 45-jarige keeperstrainer uit Hongarije is nog een paar weken met NEC in trainingen en zal dan terugkeren bij zijn oude club NAC Breda.

Een andere clubheld, Jelle ten Rouwelaar, transfereerde onlangs naar Anderlecht en zal worden opgevolgd door Babos. "Ik heb twee liefdes in Nederland. NEC en NAC", vertelt hij tegenover de Gelderlander over de clubs waar hij respectievelijk acht en zes jaar keepte. De 27-voudig international van Hongarije is nog steeds woonachtig in Roosendaal en zal komend seizoen dus iets dichter bij huis gaan werken. "Papa, je moet terugkomen, zei mijn zoontje Dani", aldus Babos. "Volgend seizoen speelt hij bij NAC Onder 12 jaar. Ik heb heel weinig duels van hem gezien. Deze kans kon ik niet laten lopen."

Het betekent dat Babos een bijzonder tijdperk gaat afsluiten: de Hongaar kijkt vol trots terug op zijn periode bij NEC. "Mijn mooiste herinneringen blijven die wedstrijden in het UEFA Cup-toernooi (in het seizoen 2008/2009, red.). Ons voetbal begon te leven in de stad. Overal zag je de clubkleuren. Dat we de groepsfase overleefden met die overwinning thuis op Udinese, dat blijft een hoogtepunt."

Tijdens het seizoen 2010/2011 werd hij uit de basis gekeept door de piepjonge Jasper Cillessen, die vervolgens een transfer naar Ajax verdiende. De band tussen de twee heeft er echter niet onder geleden. "We gaan niet met elkaar op vakantie, maar zorgen er wel voor dat we elk jaar in dezelfde periode op Curaçao zijn."