Feyenoord wil gooi naar landstitel doen: 'Advocaat houdt spelers op hun tenen'

Feyenoord wil gooi naar landstitel doen: 'Advocaat houdt spelers op hun tenen'

09-05-2020 07:46
105

Steven Berghuis wil met Feyenoord meedoen om de landstitel. De 28-jarige aanvoerder meent dat de Rotterdammers mede door het werk van trainer Dick Advocaat een serieuze kanshebber kunnen zijn.

Sinds het aantreden van Advocaat eind oktober, verloor Feyenoord nog maar één keer. Dat was in het Europa League-duel met FC Porto (3-2). "Het vertrouwen kwam terug en de spelers werden fitter", vertelt Berghuis aan het Algemeen Dagblad. "De trainer bleef ons prikkelen. Hij wilde steeds meer en het moest steeds beter. 'Anders ga je eruit', zei hij altijd, hahaha."

Wedden

Meer odds

"Ondanks dat we wonnen, bleef hij kritisch", vervolgt de aanvaller. "Dat is zijn grote kracht, hij houdt spelers op hun tenen. En elke speler, hè, niemand uitgezonderd. Advocaat is rechtdoorzee. Naar iedereen. Een open boek, dat waardeer ik. Als je met hem een gesprek hebt gehad, heb je nooit het gevoel: waar hebben we het over gehad? Of: zei hij wel echt wat hij dacht? Dick Advocaat is puur. Een fijne man om mee samen te werken."

Het moet ertoe leiden dat Feyenoord een serieuze gooi naar het kampioenschap doet. "De landstitel? Daar moet Feyenoord straks voor gaan en dat straalt Advocaat ook wel uit. Wat ik net zei: onder hem is winnen alleen niet genoeg meer. Het moet altijd meer, meer, meer. Dat hoort bij een club als Feyenoord."

Berghuis houdt wel een kleine slag om de arm. "Om nu al te zeggen dat we écht mee kunnen gaan doen, is moeilijk. We hadden veel gehuurde spelers en we weten niet precies hoe de selectie er uitziet als we straks weer gaan spelen."