VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: controlerende middenvelder

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: controlerende middenvelder

Gepubliceerd: woensdag 13 mei 2020 om 08:00wo 13-05-2020 om 08:00

Geen kampioen, geen degradanten, geen promovendi, maar wél een VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. Genoeg verdedigers inmiddels, nu is het tijd om de man vóór de defensie te benoemen.

Voor deze positie hebben we zes controleurs genomineerd. Nu is het jouw beurt om te stemmen in de poll. De verdedigende middenvelder met het hoogste aantal stemmen krijgt een plek in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. Dit zijn op alfabetische volgorde de vijf genomineerden.

Leroy Fer (Feyenoord)
Van 'Fergeef me' naar 'Ferlenging'? Fer meldde zich afgelopen zomer weer bij zijn jeugdliefde na een paar magere jaren in Engeland en mocht bewijzen dat hij het nog kon. En dan deed hij ook, zeker na de komst van Dick Advocaat. Fer werd één van de leiders van het opgeleefde Feyenoord en mocht zich zelfs weer melden bij het Nederlands elftal. Zonder de uitbraak van het coronavirus was zijn aflopende contract waarschijnlijk allang verlengd door Feyenoord.

Teun Koopmeiners (AZ)
De aanvoerder van AZ zat samen met Fer in de voorlopig laatste voorselectie van Oranje. Koopmeiners heeft er voorlopig weinig aan, maar de oproep van Ronald Koeman was een gepaste beloning voor een ijzersterk seizoen. De linkspoot uit Castricum mocht op zijn 21ste al de aanvoerdersband dragen, maar leed daar absoluut niet onder: sterker nog, hij ging er alleen maar beter van voetballen. Ziet AZ hem na 1 september nog terug?

Pol Llonch (Willem II)
In de categorie 'je mist hem vooral als hij er niet is'. De gifkikker uit Barcelona bewaakte dit seizoen de balans op het middenveld van stuntploeg Willem II en deed dat met verve. Zou Willem II zonder de intercepties, de spelvoortzettingen en het loopvermogen van Llonch ook de Europa League gehaald hebben? Niet voor niets ging technisch directeur Joris Mathijsen al voor een winterse transfer liggen.

Lisandro Martínez (Ajax)
Niet alleen in Barcelona, ook in het Argentijnse Gualeguay worden gifkikkers geboren. Martínez begon het seizoen als centrale verdediger - en deed dat al naar behoren - maar voelde zich ook op het middenveld prima thuis. De kleine, felle linkspoot zorgt niet alleen voor venijn in het spel van Ajax, maar kan ook zeer behoorlijk meevoetballen. Ajax' investering van zeven miljoen euro is tot nu toe een verstandige gebleken.

Fredrik Midtsjö (AZ)
Weinig Eredivisie-spelers zijn zo constant en hebben zo'n hoge ondergrens als de 26-jarige Noor. Midtsjö vormt samen met Koopmeiners de machinekamer van AZ. Ballen veroveren, gaten dichtlopen, steekpasses geven, teamgenoten aansturen, spel verdelen: hij kan het allemaal. Dat zal bij clubs uit grote competities toch ook wel opgevallen zijn?

Joey Veerman (sc Heerenveen)
Hoe is het mogelijk dat hij nog drie jaar bij FC Volendam heeft gespeeld, voordat een Eredivisie-club het met hem aandurfde? Na één jaar Heerenveen heeft Veerman zich alweer in de kijker gespeeld bij Feyenoord. Eén ding is zeker: de Volendamse rasvoetballer zit nog lang niet aan zijn plafond in het Abe Lenstra Stadion.

Wie vond jij dit seizoen de beste controlerende middenvelder? Stem en discussieer mee!

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie is de beste verdedigende middenvelder van het Eredivisie-seizoen 2019/2020?

(9420 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws