Anekdote van Bruggink: 'Mike zei: ik móét die goal hebben, ik wil naar het EK'

Anekdote van Bruggink: 'Mike zei: ik móét die goal hebben, ik wil naar het EK'

Gepubliceerd: zaterdag 16 mei 2020 om 17:55za 16-05-2020 om 17:55

De Kohlenpott-derby tussen Borussia Dortmund en Schalke 04 doet FOX Sports-analist Arnold Bruggink denken aan zijn tijd als speler. De 42-jarige Tukker won op 16 april 2008 met Hannover 96 een uitwedstrijd in Dortmund én wist tot scoren te komen: ploeggenoot Mike Hanke dacht er echter anders over.

Bruggink mocht een vrije trap vanaf links nemen: zijn indraaiende bal werd door niemand aangeraakt en eindigde tegen de touwen. "Jürgen Klopp zei ooit: de brandbommen van Bruggink. Dat was toen een beetje de specialiteit van Hannover."

Ploeggenoot Hanke probeerde de bal nog te verlengen, maar kopte mis. Na afloop wilde hij tóch het doelpunt claimen. "Hij zei: Arnold, ik móét die goal hebben. Ik zei: Mike, niets daarvan, die is voor mij. Toen zei hij: ja, maar ik moet naar het EK, bij de selectie van het Duitse elftal. Ik zei: Mike, daar gaat die goal echt geen verschil in maken... Ik ga het echt niet meer terugdraaien. Dat werd nog een dingetje, maar hij kwam wel op mijn naam."

Hanke had echter pech. De spits had tijdens het WK van 2006 in eigen land nog wel tot de selectie behoord, maar moest het EK in Oostenrijk en Zwitserland vanaf de bank bekijken.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws