'Race tegen de klok voor Coutinho: Bundesliga-avontuur mogelijk al voorbij'

'Race tegen de klok voor Coutinho: Bundesliga-avontuur mogelijk al voorbij'

Gepubliceerd: zondag 17 mei 2020 om 23:57zo 17-05-2020 om 23:57

Het Bundesliga-seizoen is met anderhalve maand verlengd, maar Philippe Coutinho is mogelijk al klaar in Duitsland. De Braziliaanse spelmaker – door FC Barcelona aan Bayern München verhuurd – moest de herstart van de competitie aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure en wacht nu een race tegen de klok.

Coutinho is onlangs aan zijn enkel geopereerd. "Daar staat zes weken hersteltijd voor, dus hij zal een groot deel van de wedstrijden gaan missen. Hopelijk is hij nog op tijd fit om het slot van het seizoen mee te maken", laat zaakwaarnemer Kia Joorabchian weten aan talkSPORT. Bayern-trainer Hansi Flick spreekt zich tegenover BILD in soortgelijke bewoordingen uit: of Coutinho van de partij zal zijn tijdens de laatste speeldag – momenteel ingepland op 27 juni – durft hij niet te zeggen.

Coutinho speelde zijn voorlopig laatste wedstrijd op 8 maart, toen Bayern thuis FC Augsburg opzij zette. De kans is aanwezig dat dit zijn laatste optreden namens Der Rekordmeister zal zijn: Bayern zal de koopoptie in de huurovereenkomst met Barcelona niet lichten. Ook in Camp Nou lijkt Coutinho niet nodig. In het geruchtencircuit is hij al aan Chelsea gelinkt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws