'Frenkie de Jong maakt indruk bij Barça: fitste speler in eerste trainingsweken'

'Frenkie de Jong maakt indruk bij Barça: fitste speler in eerste trainingsweken'

18-05-2020 13:04 Laatste update: 13:43
20

Frenkie de Jong is de eerste trainingsweken bij FC Barcelona goed doorgekomen. Sterker nog, volgens AS blijkt uit metingen dat hij de fitste spelers van de selectie is.

Barça hervatte bijna twee weken geleden de training. Hoewel alle spelers thuis een programma afwerkten, was hun conditie sterk afgenomen als gevolg van de Spaanse maatregelen tegen de coronapandemie. De Jong bleef fit in Amsterdam, waar mensen wél buiten mochten komen, en dat heeft volgens AS zijn vruchten afgeworpen.

De Jong is op dit moment de fitste speler van de ploeg, klinkt het. Hij legde tijdens de individuele trainingen het hoogste aantal kilometers af. Ploeggenoot Nélson Semedo, die op weg zou zijn naar Juventus, trok de meeste sprintjes.

Over het algemeen is de medische staf van Barcelona tevreden over de fysieke staat van de spelersgroep. Behoudens Samuel Umtiti raakte niemand geblesseerd. Aan de vooravond van de 'derde fase' (groepstrainingen met maximaal tien personen) zitten de spelers gemiddeld op vijftig procent van hun maximale wedstrijdconditie.