Nederlandse lof voor Haaland: 'Een wonder, het lijkt wel een robot'

Nederlandse lof voor Haaland: 'Een wonder, het lijkt wel een robot'

Gepubliceerd: dinsdag 19 mei 2020 om 13:53di 19-05-2020 om 13:53

Youri Mulder en Jan van Halst spreken hun bewondering uit over Erling Haaland, die ook bij Borussia Dortmund de ene na de andere goal maakt. Afgelopen weekend was het tijdens de hervatting van de Bundesliga weer raak. 

Het verhaal is inmiddels bekend: tot voor dit seizoen was Haaland onbekend bij het grote publiek, maar na de groepsfase van de Champions League zat iedere topclub achter hem aan. Dortmund won de strijd.

"Ik heb in Noorwegen gesproken met jeugdtrainers van de bond. Twee jaar geleden zat hij niet bij de beste spelers", zegt Mulder bij Paniekvoetbal op Ziggo Sport. "Hij heeft zich in korte tijd enorm ontwikkeld in dat seizoen bij Salzburg. Daarvoor zat hij er eigenlijk niet bij."

Van Halst noemt de opmars van Haaland 'een groot wonder'. "Dat je in Oostenrijk en in de Champions League een paar keer scoort, à la, maar dat je bij een topclub als Dortmund zo doorgaat...Ook na zo'n lange pauze. Het lijkt wel een robot. Dit is niet te geloven. In Twente zeggen ze: de koe in de kont kijken."

Jack van Gelder roept op tot kalmte. "Laat hij zich eerst maar bewijzen door een tussenstap te maken. Misschien ziet hij dit wel als eindstation. Je weet het nooit. Het is ongelooflijk. Het enige probleem is dat als hij gaat nadenken over wat hij doet en bereikt heeft het mis kan gaan, maar hij lijkt me heel nuchter."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws