Vitesse en 'trots van Herwijnen' naderen akkoord: Het staat er goed voor

Vitesse en 'trots van Herwijnen' naderen akkoord: "Het staat er goed voor"

19-05-2020 21:43
5

Patrick Vroegh staat op het punt om zijn aflopende contract bij Vitesse te verlengen. De twintigjarige 'trots van Herwijnen' doorliep de Arnhemse jeugdopleiding en kwam tijdens zijn eerste profseizoen tot tien officiële wedstrijden namens de hoofdmacht.

Eind maart werd al duidelijk dat Vitesse inzette op een langer verblijf van de middenvelder. De gesprekken tussen beide partijen lopen nog steeds, maar bevinden zich volgens Vroegh in de afrondende fase. "Het staat er goed voor. De gesprekken gaan de laatste weken beter en sneller. Het is de intentie van beide kanten om er snel uit te komen", bevestigt hij tegenover Omroep Gelderland.

Vroegh zelf wil graag een vervolg geven aan zijn debuutseizoen, dat hij niet snel zal vergeten. "De trainer die werd ontslagen, een vervanger en toen in de winterstop weer een nieuwe trainer (Leonid Slutsky, Joseph Oosting en Edward Sturing, red.)", somt hij op. "En een seizoen dat niet is afgemaakt. Heel gek, maar voor mezelf ben ik wel blij hoe het is gelopen allemaal. Heel apart, maar wel heel mooi."

De jonge controleur weet zich gesteund door de mensen uit 'zijn' Betuwedorp Herwijnen. "Het dorp is niet zo groot, dus je bent al wel snel het eerste onderwerp van gesprek. Leuk dat mensen in het dorp zo meeleven."