'1 of 1,5 miljoen netto' voor Linssen: 'Moeilijk om te zeggen: laat maar zitten'

'1 of 1,5 miljoen netto' voor Linssen: 'Moeilijk om te zeggen: laat maar zitten'

20-05-2020 13:10
34

Edward Sturing zet vraagtekens bij een eventuele Bundesliga-transfer van Bryan Linssen. De aanvoerder van Vitesse schermt met een 'serieuze' aanbieding uit Duitsland, maar heeft meer opties.

Sturing weet niet of de Bundesliga bij Linssen past. "Ik denk dat het voor een aanvaller die naar de Bundesliga gaat belangrijk is dat je niet bij een club terechtkomt die het hele seizoen tegen degradatie loopt te knokken. Zodat je 88 minuten lang mee moet verdedigen en ver van het vijandelijke doel speelt", aldus het Vitesse-icoon in De Telegraaf.

"Je moet wel kijken of je tot je recht komt bij een club. Als dat niet zo is, zou ik met zijn leeftijd ook nadenken over wat je kunt gaan verdienen in een ander land. Als hij ergens 1 of 1,5 miljoen netto kan verdienen, is het heel moeilijk om op die leeftijd te zeggen: laat maar zitten."

Sturing noemt het 'een verlies voor het Nederlandse voetbal' als Linssen, die ook kan rekenen op belangstelling uit de Verenigde Staten, Australië en China, deze zomer naar het buitenland vertrekt. "Bryan is een jongen die de competitie kleur geeft."