Adviseur van Barcelona flirt met Koeman-terugkeer: 'Hij heeft de tijd'

Adviseur van Barcelona flirt met Koeman-terugkeer: 'Hij heeft de tijd'

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 08:06do 21-05-2020 om 08:06

Laatste update: donderdag 21 mei 2020 om 08:18do 21-05-2020 om 08:18

Ronald Koeman gaat in de toekomst als trainer terugkeren bij FC Barcelona. Daar is Carles Rexach, adviseur van de zittende directie van Barcelona, van overtuigd.

Rexach was assistent-trainer van Johan Cruijff toen de Catalaanse club zijn eerste Europa Cup 1 won in 1992 door een geweldige pegel van Koeman in de finale tegen Sampdoria. In gesprek met Cadena SER blikte Rexach terug op dat succes en keek hij ook vooruit. "Koeman zal zeker naar Barcelona terugkeren", zegt de adviseur over de huidige bondscoach van het Nederlands elftal. "Hij heeft de tijd en hij is nog jong." Rexach vindt Koeman over 'veel ervaring en persoonlijkheid' beschikken en kan zich herinneren dat hij 'op veel momenten al dichtbij een terugkeer naar Barça was'.

Koeman heeft een clausule in zijn contract staan die hem in staat stelt om Oranje te verlaten voor Barcelona. De bondscoach heeft al laten weten in ieder geval tot het EK in 2021 bij de KNVB te blijven. "Mijn toewijding aan het Nederlands elftal blijft hetzelfde. Ik zal in ieder geval tot na het EK in 2021 bondscoach blijven", aldus Koeman, die daarna zeker naar de Barcelona-optie zal kijken. "Toen ik als coach begon had ik twee dromen: één, bondscoach van het Nederlands elftal worden. En twee, op een dag trainer van FC Barcelona zijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zie jij Koeman na het EK 2021 naar Barcelona vertrekken?

Ja
87%
Nee
13%
(621 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws